16 Ocak 2018 Salı

Cep Telefonu İle Web Site Kaynak Kodu Görüntülme

cep-telefonunuda-site-kaynagi-goruntuleme
Webmaster ve site yöneticilerinin çokçankullandığı bilgisayar ortamında web sitelerinin kaynağını görüntüleme ile öğeyi incele seçeneği. Frontend developerlar tarafında daha aktif kullanılan bu özellikler internet sitelerinin kaynak kodlarını görmemizi sağlayan önemli özelliklerden biri.


Sadece tasarımcı ve yazılımcılar değil, diğer kullanıcılar da farklı nedenlerle sitenin kaynak kodunu görüntülemek isteyebilir.  Bilgisayar ortamında tarayıcılardan sağ tıklayıp “Sayfa Kaynağını Görüntüle” veya Ctrl + U kısa yolunu kullanarak internet sitelerinin kaynağını görüntüleyebiliriz.


Responsive yani mobil site oluştururken bu özellik mobil cihazlarda yani cep telefonu ve tabletlerde de kullanılma ihtiyacı doğabiliyor. Öğeyi incele seçeneğinde mobil görünüm moduna geçebiliyoruz ancak bu özellik her zaman kesin sonuçlar vermeyebiliyor. Bu nedenle sitenin cep telefonundan kaynağını görüntüleme ihtiyacı duyabiliyoruz. Bu makalemizde site mobil cihazlardan site kaynağını görüntüleme hakkında bilgi paylaşacağız. Mobil Tarayıcılardan Site Kaynağı Gösterme


Cep telefonu ve tabletlerde internet tarayıcısı olarak Chrome yaygın olarak kullanılırken diğer mevcut cihaz tarayıcıları da farklı şekillerde çalışabilmektedir. Eğer cep telefonu tarayıcınız ile bir web sitesinin kaynak kodlarını görüntülemek için yapmanız gereken işlem yalnızca link alanına ekleyeceğiniz kısa bir kodla çözülecektir.

Örneğin sitemiz www.yelden.com’un kaynak kodlarını görüntülemek için adres (url) satırındaki https://www.yelden.com kısmını
cache:https://www.yelden.com olarak değiştirip çalıştırmanız yeterli olacaktır.
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

Blog yazmayı uzun yıllardır severek yapmaktayım.

0 Yorum: