27 Şubat 2018 Salı

Yumurta Kabuğunun Faydaları Nelerdir

Yumurta Kabuğunun Faydaları Nelerdir
İçinde yeni bir canlıya hayat veremek için bekleyen yumurtanın kullanmayıp çöpe attığımız yumurtanın kabuğu  bir o kadar değerli. Bu yazımızda sizlere çeşitli alanlarda kullanabileceğiniz yumurta kabuğunun faydalarından bahsetmek istiyorum.



Yumurta kabuğu nasıl kullanılır, balkonda sebze yetiştirme, saksıda sebze yetiştirme, balkon bahçesi, balkon bahçeciliği, bahçe bitkiler, ev sebzeleri, evde sebze yetiştirmek, ev bahçesi, sebze yetiştiriciliği, doğal yaşam ve sağlıklı yaşam gibi hayatımızın bir çok alanında kullanılır.

Yumurta Kabuğunun Marifetleri

Hemen hemen her gün tükettiğimiz zengin vitamin ve mineral kaynağı, doğal bir protein deposu olan sağlıklı yiyecek yumurtanın içi kadar dışı da harikalar yaratıyor. Dudak büküp çöpe attığımız yumurta kabuklarının marifetleri saymakla bitmiyor.

Yumurta kabuklarıyla cildinizi canlandırabileceğiniz gibi bahçenizi gübreleyebilir ve hatta çaydanlık, tava ve tencerelerinizi de temizleyebilirsiniz. İşte yumurta kabuklarının cildiniz, eviniz, bahçeniz için faydaları:

Yüzünüze Maske Olarak Uygularız

Yumurta kabuğu maskesi ile cildinizin yeniden tazeliğini sağlamak için temiz, kurumuş yumurta kabuklarını havanda ezin. Bu tozu biraz yumurta akıyla karıştırın ve yüzünüze sürün. Bu maske yüzünüzde kuruduktan sonra yüzünüzü iyice yıkayın.

Tencerelerinizi  Yumurta Kabuklarıyla Temizleyin

Yumurta kabukları; çaydanlıkları, tencere, tavalarınızı ve termoslarınızı temizlemek için harika bir toksik olmayan bir temizleyicidir. Güçlü bir temizlik için yumurta kabuklarını biraz sabunlu suyla karıştırıp kullanın.

Kanalizasyonların Tıkanmasını Önler

Mutfak lavabonuzun süzgecinin içine birkaç parça yumurta kabuğu yerleştirin. Bu kabuklar fazla katı maddelerin delikten aşağıya inmesini engelleyecektir. Ayrıca kabuklar yavaş yavaş kırıldığında borularınızı doğal olarak temizleyecek.

Bahçenizi Gübre Olarak Kullanılır

Kalsiyum ve diğer mineraller bakımından zengin olan yumurta kabukları bahçenizin kuvvetlenmesine yardımcı olur. Yumurta kabuklarını küçük parçalar hâline getirin ve bunları gübre olarak kullanın.

Tahriş Olan Cildinize İyi Gelir

İçinde elma sirkesi bulunan bir kaba bir yumurta kabuğunu yerleştirin ve birkaç gün içinde bırakın. Kaşınan cilt ya da küçük cilt tahrişlerinde bu karışımı sürebilirsiniz.

Fidelerinizi Yumurta Kabuğunda Yetiştirin

Yumurta kartonunu boş, temiz yumurta kabuğu yarımlarıyla doldurup drenaj için her birinin altına delik açın. Sonra her kabuğun içine biraz toprak doldurun ve birkaç tohum atın. Tohumlar dikilmek için yeteri kadar büyüdüğünde alttaki yumurta kabuğunu kırın ve onları kabuklarla birlikte toprağa dikin. Çünkü yumurta kabukları toprakta biyolojik olarak parçalanabiliyor.

Bahçenizdeki Bitkileri Böceklerden Korur

Kemirici kurtları ve salyangozları tarım ilacı kullanmadan uzaklaştırmak için yumurta kabuklarını kırın ve sebzelerinizin, çiçeklerinizin etrafına serpin.
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

Blog yazmayı uzun yıllardır severek yapmaktayım.

0 Yorum: