23 Kasım 2017 Perşembe

Cam Filmi Yasağında Son Durum Nedir

Cam Filmi Yasağında Son Durum Nedir
Otomobil sahiplerinin cam filmi yasağı hakkındaki konu ne olacak diye merak ediyor. Aralarındaki  cam filmlerini söktürmeyenler ise cam filmi serbest olacak mı sorusunun cevabı arıyor.

22 Kasım Çarşamba günü geçerli olmak üzere bakanlık cam filmi hakkında önemli açıklama yaptı.



Cam filmi  yasak mı serbest mi? sorusu ile ilgili son dakika gelişmesi yazımızda...
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü cam filmi yasağıy ile ilgili olarak önemli açıklama yaptı. Binlerce araç sahibi cam filmi söktürüp söktürmeme konusu ile ilgili kararsız. Peki cam filminin cezası var mı? 2017 yılı itibariyle cam filmi yasağı hakkında son gelişmeler haberimizde...

CAM FİLMİ YOKSA SERBEST Mİ OLUYOR?

Bakan Faruk Özlü NTV canlı yayında yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

İki yol var baştan. Birincisi tamamıyla yasağın kalkması. İkinci yol, güvenlik güçlerimizin tereddütlerini de dikkate alan bir ölçüt tanımlayıp o ölçüt kapsamında cam filmi programının devam etmesi. Bu ikisinin arasında bir çalışma olacak.

Örneğin bir görüş var, ön tarafta yüzde 70 geçirgenlik. Olsun arkada serbest olsun diyen bir görüş var. Bunlar yöntem düzeyde tartışılır. Bunları Sayın Başbakanımıza arz edeceğiz talimatları doğrultusunda devam edeceği

CAM FİLMİ YASAĞI İLE İLGİLİ CUMHURBAŞKANI RECEP TAYİP ERDOĞAN NE DEDİ

Erdoğan'ın, partisinin milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantıda cam filmi yasağıy ile ilgili olarak, "Yanlış yaptılar düzeltilmesi için talimat verdim" dediği öğrenildi.

Cam filmi konusu ile ilgili yasağın yanlış olduğunu ve mağduriyet yaratılmaması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri ve Maliye Bakanlığı'na bu hususta talimat verdi. Geçtiğimiz günlerde motorlu taşıtlar vergisi hakkında devreye giren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez de cam filmi için devreye girmiş oldu.

CAM FİLMİ CEZASI KAÇ PARA?

Cam filmi olan araç sahipleri, cam filminin yasaklanmasının sonrasında araçlarından cam filmini sökmeye çalışırken bir yandan da cam filmi cezasının ne kadar olduğunu merak ediyor. Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mahmut Demirkan'ın yaptığı açıklamaya göre cam filmi ola araçlara 427 TL ceza kesilecek ve araç muayenesinde ağır kuslinku sayılacak. Cam filmine caza, kaza halide tehlikeli olabilecek süs, eşya ve aksesuar maddesinden kesileceğini dile getiren Demirkan, araçlarda cam filminin koyuluk oranına göre yasaklanması gerektiğini ifade etti.

Fakat Cumhurbaşkan'ı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile ceza askıya alındı.
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

Blog yazmayı uzun yıllardır severek yapmaktayım.

0 Yorum: