19 Mayıs 2018 Cumartesi

Boya Badana Yapılan Evde Kokuyu Nasıl Giderilir

Boya Badana Yapılan Evde Kokuyu Nasıl Gideririz
Yeni aldığımız ev veya yaşadığımız evdeki boya ve tadilat sonrası evdeki boya kokusunu gidermek özellikle ahşap olan kapı, pencerede veya mobilya aksamında yapmış olduğumuz boyama sonrasında oluşan koku hem sağlık açısından zararlı hemde kötü kokunun vermiş olduğu iticilik hemen hemen herkesi rahatsız etmekte.

Özellikle evde yeni doğmuş bebek veya gelişme çağındaki çocukları daha çok etkilemekte. Bakım veya tadilat sonrasında tamamen kokusuz bir ortam olana kadar evi veya odayı kullanmamanızı tavsiye ediyoruz.

Bayat Ekmek Ve Patates Boya Kokusu Giderme

Badana veye boya yapılmış evde kötü kokuları gidermek için odanın ortasına bir kap içinde parça parça yapılan bayat ekmek ve soyulmuş, doğranmış patates koymak gerekir. Pencere ve kapılar kapalı olacak şekilde bir gün bekletilen patates ve bayat ekmek evdeki kokuyu tamamen giderir. Ertesi gün ise evin birkaç saat boyunca havalandırılmasında fayda var.

Süt İle Boya Kokusundan Kurtulma

Yeni boya yapılan odadaki kokuyu gidermek için bir tencerede süt kaynatılır ve kaynamış süt odanın ortasına konur. Pencere ve kapı kapalı bir şekilde 3-5 saat bekletilirse odadaki boya kokusu yok olacaktır. Boya kokusu için kullanılan sütün içilemeyeceğini de belirtmek gerekir.

Sirke Ve Deterjan Boya Kokusuna Çözüm

Boya yapılan evdeki koku sirke, su ve deterjan karışımı ile giderme. Büyük bir kap içinde bir litre su, bir bardak sirke ve 2 yemek kaşığı bulaşık deterjanı karıştırılır. Karışım odanın içinde 3-5 saat bekletilirse boya kokusunun kalmadığı hissedilecektir. Sonrasında kapı ve pencereleri açıp odayı havalandırmanız gerekir.

Soğan İle Boya Kokusu Giderme


Boya Badana Yapılan Evde Kokuyu Nasıl Gideririz
Yeni badana yapılan odanın içine bir kapta iri dilimlenmiş soğan konabilir. Pencere ve kapı kapalı olarak odanın ortasında 3-5 saat bekletilen soğanlar boya kokusunu tamamen yok edecektir. Soğan kokusunun giderilmesi için de kapı ve pencereleri açıp odayı bir saat havalandırmak gerekir.

Amonyaklı Su İle Boya Kokusuna Çözüm

İçi su dolu bir kap içerisine amonyak ekleyin. Amonyaklı su karışımı odanın ortasında bir gece bekletilir ve sabah oda havalandırıldığında odadaki kokunun yok olduğu görülür.

Limon Veya Portakal Boya Kokusuna Çözüm

Yeni boya yapılan odadaki boya kokusunu gidermek için ocak üzerinde limon kabuğu ya da portakal kabuğu yakmak çok pratik bir çözümdür. Odanın içine yayılan mis gibi turunçgil kokusunun hemen kaybolmaması için pencere ve kapı kapalı tutulur. Bu şekilde 2-3 saat bekletildikten sonra kapı açılır ve kokunun tüm eve yayılması sağlanır.

Boya Kokusunu Gidermek İçin Üretilen Kimyasal Parfümler

Boya malzemelerinizi satın aldığınız yerden kolaylıkla temin edilebilecek kimyasal boya parfümleri de kokuyu gidermekte yardımcı olacaktır. Boya parfümleri, astar ve son kat boyalara karıştırılarak kullanılır. Bu şekilde boyandıktan sonra kokunun giderilmesi için her hangi bir şey yapmaya gerek kalmaz, odanın içi mis gibi parfüm kokar. Ancak boya parfümleri kimyasal içerikli olduğundan sağlık açısından zararlı olabilir. Öncelikle kokuyu gidermek için öncelikle doğal yöntemlerin tercih edilmesi öneriyoruz.
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

Blog yazmayı uzun yıllardır severek yapmaktayım.

0 Yorum: