23 Temmuz 2017 Pazar

Süt Dişlerini Saklamak Hayat Kurtarabilir

Eskiden beri çocukların süt dişleri anneler ve babalar tarafından sürekli saklanır.

Ebeveynler çocuklarının çıkardığı dişleri büyük bir özenle saklama ihtiyacı duyarlar. Yetişkinler bu sistemin nasıl başladığını bilinmesede genellikle hatıra olarak düşünürler. Ancak durum sadece bununla sınırlı değil.

Uzmanları dinleyip bunu yapan ebeveynlerin çok haklı oldukları ortaya çıktı.  Aileler bunu hatıra olarak düşünse de saklanan dişlerle çocuğun hayatını kurtarabilir.

Yapılan son araştırmalara göre, ilk dişte yer alan kök hücreler sayesinde, tedavisi zor ve sadece kök hücreyle mümkün olan hastalıklara çare bulunuyor.

İlk defa 2003 yılında yapılan bu araştırma, geçtiğimiz günlerde Maryland Sağlık Bakanlığı’nca deneye tabi tutuldu.   Yapılan bu deneyde, ilk diş sayesinde vücutta yeni ilik ve sinir hücreleri üretilebiliyor.

Öyle ki dişi saklamak için cam kavanozun içerisinde değil tıp merkezlerinde taze şekilde saklanması gerekiyor. Aksi takdirde dişteki kök hücreler çürüyüp işlevini yitirebilir.

Böylelikle çocuğunuzun ilk dişindeki kök hücreler sayesinde ilerde meydana gelebilecek tedavisi zor olan hastalıklarda çocuğunuzun hayatını kurtarmanız mümkün olabiliyor.
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

Blog yazmayı uzun yıllardır severek yapmaktayım.

0 Yorum: