25 Nisan 2017 Salı

Ayak Tabanı Sinir Sistemi Noktaları

Gün boyunca oradan oraya koşturan ve vücudumuzun olanca ağırlığını taşıyan ve tüm bunlar yetmiyormuş gibi bir de sivri burunlu,topuklu ayakkabılar içinde ezilip büzülen ayaklarımız aslında ne deseler haklıdırlar.


Ayak altı masaj noktası nerelerdir bilinmez, çoğumuz saçımıza, makyajımıza ve giyim kuşamımıza gösterdiğimiz özeni ayaklarımıza göstermeyiz. Bu herhalde ayaklarımız sürekli gözükmediğinden olsa gerek diye düşünüyorum.

Eğer bu doğru olmasaydı, bahar aylarından itibaren parmak arası terliklerin vitrinleri süslemeye başlaması ile birlikte kuaför salonlarında pedikür kuyrukları oluşmazdı.

Ayaklarımızın temiz , bakımlı olması çok güzel,ancak güzelliği kadar sağlık ve rahatlığına da önem vermeliyiz.

Çok dar ve topukulu ayakkabılar giymemeye, çok uzun süreler ayakta kalmamaya, çorapsız ayakkabı giymemeye özen göstermeli,ayrıca ayaklarda oluşabilecek çeşitli cilt hastalıklarına zamanında müdahale etmeliyiz.

Tüm bunların yanısıra hem ayaklarımızın rahatlaması ve esnekliği, hem de ayak tabanındaki sinirlerin uyarılması ile ilgili organların düzenli çalışması açısından ayak masajının faydalarını bilmeli ve bu özel bakımı hayatımıza katmalıyız.

Ayak masajı konusunda uzman ve deneyimli kişiler tarafından cildi besleyici, rahatlatıcı aromatik yağlar kullanılarak uygulanması daha güzel olur.

Önceki Yazı
Sonraki Yazı

Blog yazmayı uzun yıllardır severek yapmaktayım.

0 Yorum: