24 Ekim 2016 Pazartesi

Limonlu Su İçmenin Faydaları Nelerdir

Limonun hayatınız da çok önemli bir yeri var ancak onu hayatınızın içine katmak için gerekli olan nedenleri hâlâ bilmiyor musunuz?

Güne limonla başlamak için bir kaç sebep

Sabahları güne bir bardak kahve ile başlamak yerine size önerimiz olan limonlu su ile başlamanın faydalarına şaşıracaksınız.

Sağlıklı bir bedenin ilk kuralı sağlıklı yaşam ve güne başlarken kahvaltı yapmak da bu işin önemli adımlarından biridir.Eğer kilo vermek ve verdiğiniz kiloları da korumak istiyorsanız, limonu mutlaka hayatını da önemli bir yere koymalısınız.

1- Anti-inflamatuar ve demir emilimini artırır ve C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirir.


2- Limonun sindirim sisteminizi geliştirdiğinden ve gastrointestinal uyardığından haberiniz var mıydı? Ancak aç karnına limonun tamamının değil, suyla karıştırılarak içilmesi nın sebebi budur.

3- Pek çok hastalıkla başa çıkabilmek için Ph düzeyinin iyi olması gerekir ve limonun bu konuda önemli etkileri vardır. Limon suyu içmek, doğal bir idrar söktürücü olduğu anlamına gelir. Bağırsakları ve tüm bedeni çalıştırarak defiksasyon sağlar.

4- Lif kaynağı açısından önemlidir. Eğer cildiniz için bir mucize arıyorsanız, C vitamini etkisiyle limon oldukça önemli bir yardımcınız dır.

5- Limon karışımıyla hazırlanan cilt temizleyici maskeler önemli etki yaratır. Ayrıca her sabah limonlu su içmek gün boyunca size enerji verecek, cildinizin nem kazanmasını ve sizin çok içmenizi sağlayacaktır.

6- Limon nefsinizi taze tutar ve ağız hijyeni ne yardımcı olur. Eğer yemekten sonra diş fırçası veya ağız gargara sı bulamazsanız, limonlu su içe bilirsiniz. Ancak limonun asidik etkisini unutmayın.

7- Kilo vermek istiyorsanız, limonlu su içmek iştahın bastırılmasında yardımcı olur. Açlık isteğini bastırıcı olarak bilinen pektin lifi ile vücudun kilo vermesini kolaylaştırır. Yapılan araştırmalar diyet yapan kişilerin limonlu su kullanarak daha hızlı kilo verdiğini göstermektedir.

8- Limonun vücudunuza genel olarak faydası vardır. Kanserden kalp hastalıklarına kadar pek hastalıkla mücadele etmeniz de elinizi güçlendirir.

9- Ayrıca gün boyunca enerjik ve uyanık kalmamıza yardımcı olur. Kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Limon suyundan en iyi verimi almak için, uyandıktan sonra içtiğiniz den emin olun. Bir limon alın, ikiye bölün ve bir yarısını ılık bir büyük bardak suyun içine sıkın ve için.

Önceki Yazı
İlk

Blog yazmayı uzun yıllardır severek yapmaktayım.

0 Yorum: